fbpx

Het voordeel van lui zijn


Wat een top tekst Anne!

En zo mee eens.

Ik werd getriggerd door jouw titel want in alle gesprekken die ik heb met ondernemers hoor ik dit ook. Keep up the good work!

Marja

Lieve Anne, eigenlijk is wat jij doet ook een vorm van kunst.

Met je tomeloze energie en je stroom persoonlijk gerichte nieuwsbrieven met steeds weer relevante onderwerpen maak je mensen enthousiast om wat te leren waar ze beter van worden

Kenneth

Oh Anne, ik word zo blij van jou manier van communiceren! Het spreekt me helemaal aan.

Jenny

Hi Anne, wat een mooi moment om deze mail van jou te krijgen.
Deze opsteker had ik nodig, dank je!

Tessa

Hoi Anne, dank je wel voor je mail. Het was erg leuk om het in mijn inbox te zien verschijnen. Het helpt om vandaag de dag door te komen. Thanks

Brigitte

Lieve Anne, dank je wel voor je mooie e-mail! Dat heeft iedereen nodig, toch?

Irma

Dank je Anne, voor de positieve woorden.

Ans

Goedemorgen Anne,  weer zo'n inspirerende tekst van jou 😊.

De meeste mails die iemand mij dagelijks stuurt meld ik af of klik ik direct weg.

Maar die van jou niet.

Ik wordt altijd blij van het positivisme dat van jouw mail uit gaat.

Ron

Je kent het wel. Wakker worden met een innerlijke juichkreet. Het lichaam voelt zwaar, de ogen staan nog in lodderstand maar in je hoofd heerst nog dat korte moment tijdens het wakker worden waarin alles ineens op zijn plaats viel.

Eindelijk weet je hoe het zit en waar het heen moet. Alles klopt, rijmt, draait en scharniert. In één moment heb je het opgelost. Je bent onoverwinnelijk.

Eén douchebeurt is genoeg om dat geniale inzicht door het putje te spoelen. Wat was dat inzicht ook al weer?

Of je vindt het ineens niet meer zo geniaal. Onhaalbaar eigenlijk.

Het getob begint nog voor je je afgedroogd hebt. Heb ik gisteren die mail van A. beantwoord? Hoe laat heb ik dat overleg? Gaat de zwemles vanmiddag door? Weet de oppas dat S. een feestje heeft? Krijgt B. vandaag de uitslag? Is mijn telefoon opgeladen en heb ik eigenlijk wel zin in dat etentje vanavond?

Druk druk druk. En je gaat het nog drukker krijgen. Omdat we een allemaal een bedrijf willen dat iets voorstelt én een stel gelukkige kinderen. En een vent die ons aanbidt.

We willen ons lijf niet laten verzakken en de laatste Guy Ritchie film niet missen. Je gasten vanavond krijgen geen kaasfondue, maar een flonkerend vijfgangendiner. O ja, en dan moet de keuken nog opgeruimd.

Helaas hebben we niemand die kok, werkster en secretaresse ineen is. Iemand die ook nog snotneusjes afveegt en geraniums verpot. Dat deed je moeder vroeger. Die moet je ook bellen. Pfffff…

Het is zo onproductief, die drukte in je hoofd. Een lijf en een hoofd dat constant vol zit weet niet meer wanneer het echt belangrijk is om in actie te komen. Uit een bonkend hoofd komt nooit een goed idee.

Luiheid, dat is pas productief. De scherpste waarnemingen doe je uit een ooghoek, de briljantste oplossingen dienen zich aan tussen je oogharen.

Niet alleen die aha-momenten bij het ochtendgloren, dommelen in de trein is ook goed, of glazig staren uit het raam.

Belangrijke besluiten neem je niet in de vergaderzaal of aan de keukentafel, maar zomaar, in wat een opwelling lijkt. Ze ploffen neer in een schoon hoofd. Geweldige plannen flakkeren op in kaarslicht.

Iedere dag vertelt z’n verhaal. Bruikbare aanwijzingen liggen voor het oprapen.

Het heerlijke, zinloze, doelloze Niets. Liggen in een hangmat. Wandelingetje langs het kanaal. Netflix niet aanzetten. Een dag niet het internet op. Niet opendoen als je net je teennagels knipt. Niet shoppen, alsjeblieft niet ‘stappen’!

En vergis je niet. Ik bedoel niet dat je je tijd gaat zitten verdoen. Op Facebook of zo. Of fröbelen aan een website, wat jou uren kost en een expert in een half uur voor je doet.

Nee, ik bedoel productieve luiheid.

Durf jij dat aan, die leegte die productief maakt? Als je je dat zou kunnen veroorloven?

Als je tijd over zou hebben in je bedrijf?

Ik hoor je al tegenpruttelen…

Geen tijd. Kan niet. Eerst dit. En dat….

Ik wil iets met je delen. Je hebt altijd tijd ‘over’. Iedereen heeft tijd over. Het is maar wat je er voor ‘over’ hebt.

Wil je weten hoe ik mijn bedrijven zo inricht dat ik altijd tijd over heb voor alles wat ik wil doen (en niet wat ik moet doen)?

Lui is ‘my middle name’. In feite kreeg ik het lumineuze idee voor en typte ik deze mail aan jou in halve ligstand op de bank, starend uit het raam.

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek voor de Groeibriljant. Want in de Groeibriljant Mastermind wordt je briljant productief en lui tegelijk.

Wij samen.

Samen met andere briljante breinen.

Kijk hier wat de Groeibriljant Mastermind inhoudt en hoe je een belafspraak maakt.

https://www.fanfactor.nl/cursussen/groeibriljant-mastermind/

We starten in April en er zijn nog twee plekjes vrij.

Liefs,

Anne


Elke dag een mail van Anne

Abonneer je op mijn dagelijkse coachingmail om jou als ondernemer onweerstaanbaar te maken.

Ik stuur je (bijna) dagelijks een ontboezeming, ervaring, idee, inspiratie of gewoon een leuke story.